Natură și împrejurimi

Băile Tușnad oferă multe atracții pentru turiști

OZON s.n. – Corp gazos de culoare albăstruie, cu miros caracteristic, a cărui moleculă se compune din trei atomi de oxigen, care se găsește în natură sau se poate obține prin descărcări electrice în aer și este folosit ca antiseptic și la sinteze organice. fr. ozone. Staţiunea Băile Tuşnad este una dintre cele mai frumoase staţiuni balneare din ţară. Un tărâm flancat de munţii Harghitei, străbătut de râul Olt şi oglindit de lacul Ciucaş, un loc unde liniştea şi frumuseţea peisajului întregesc pitorescul peisajului.

Supranumită şi ”mica Elveţie”, această staţiune primeşte această denumire nu doar datorită încadrării geografice într-un spaţiu muntos, dar şi datorită clădirilor vechi de tip elveţian ce datează din sec. XX. Principalele atracţii turistice ale acestei staţiuni sunt : Lacul Ciucaş, Bastionul Apor, Stânca Şoimilor, Lacul Sf. Ana, pârtia de schi, Stâncile Turnuri şi nu în ultimul rând izvoarele de apă minerală folosite pentru tratarea diverselor boli.

Referitor la proprietățile de vindecare ale acestor ape, în popor circulă o legendă. Legenda spune că demult, exista un câmp plin de izvoare ce țâșneau zgomotos la suprafață, pe care localnicii datorită susurului gălăgios l-au numit ”câmpul vorbitor”. Conform legendei, calitățile curative le-ar fi descoperit un tânăr păstor, care umbla desculț, cu picioarele pline de răni nevindecabile.

Trecând în mod repetat prin ”câmpul vorbitor”, nu mică i-a fost mirarea când a descoperit că rănile i s-au vindecat ca prin farmec. Vestea apelor miraculoase din câmpul vorbitor s-a răspândit repede prin satele dimprejur și astfel izvoarele au început să atragă tot mai mulți vizitatori.